Байден закликав світ прискорити перехід на «чисту» енергетику на тлі російської війни

Байден закликав світ прискорити перехід на «чисту» енергетику на тлі російської війни

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав міжнародну спільноту об’єднати зусилля, аби інвестувати у швидший перехід на чисту енергетику на тлі впливу російської війни проти України на енергетичні ринки у всьому світі.

Про це він заявив у неділю на саміті G7 у Німеччині, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Весь світ відчуває вплив жорстокої війни росії в Україні», - заявив президент США.

Він підкреслив, що це сколихнуло енергетичні ринки в глобальних масштабах. Тому світ має докласти зусиль, щоби зменшити цю енергетичну залежність.

«Нам потрібні зусилля всього світу, щоб інвестувати у перехідні проєкти "чистої" енергетики, щоби забезпечити стійкість критично важливої інфраструктури до змін клімату», - підкреслив американський лідер.

При цьому він наголосив на важливості розробки необхідного обладнання, зокрема батарей, які відповідали б високим стандартам праці та довкілля.

Читайте також: Байден назвав обстріл Києва черговим «варварством» росії

Президент США також вказав на важливе значення транспортної інфраструктури, в тому числі залізниць і портів, для переміщення матеріалів, призначених для переробки, а також розширення доступу до технологій "чистої" енергії.

Як повідомляв Укрінформ, у Баварських Альпах розпочався саміт G7, присвячений проблемам, які постали перед світовою економікою. У перший день зустрічі відбулося інтенсивне обговорення таких тем, як енергетична криза та інфляція у світі.

Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-