Зберігається загроза ракетного удару з моря ще 16 «Калібрами»

Зберігається загроза ракетного удару з моря ще 16 «Калібрами»

Укрінформ
На півдні російські війська втрачають позиції та намагаються евакуюватися з Херсонської області пораненими, водночас зберігається загроза ворожих ударів з моря 16 ракетами типу "Калібр".

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці

Згідно з даними командування, ситуація на лінії фронту стабільно напружена, але під контролем сил оборони.

російські загарбники не знаходять мотивації для ведення наступальних дій. Деморалізоване військо ворога вишукує способи обґрунтованого повернення додому.

За інформацією ОК "Південь", вибиті з укріплених позицій росіяни не поспішають створювати нові рубежі оборони. "Вони риють не окопи, а углублення до півметра, вкладаються в них на спину, підіймають ноги, та чекають на легке поранення", – зауважили в командуванні.

Таким чином, налякані втратами керівного та рядового складу, розгублені відсутністю перспектив, загарбники намагаються евакуюватися з Херсонської області пораненими.

Читайте також: Розвідка: сьогоднішні ракетні удари – масштабна провокація рф з метою втягнення білорусі у війну

Натомість кремль продовжує застосовувати тактику масованих ракетних ударів по всій території України.

Зокрема, по Миколаєву та передмістю російські війська вранці вкотре завдали масований удар дев'ятьма ракетами типу "Онікс", випущеними з берегового комплексу "Бастіон", розташованого в тимчасово окупованому Криму. Атаки зазнала портова інфраструктура, житлові квартали та зони відпочинку мирних жителів. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється.

Читайте також: В ОП назвали масовий ракетний обстріл спробою залякати Україну

На Зміїному триває військова операція. Корабельне угруповання ворожого флоту, "захитане" кількаденним штормом, тримається на безпечній для себе відстані від способів ураження силами оборони.

"Зберігається загроза ракетних ударів 16 "Калібрами" з моря, стратегічною авіацією - з неба, береговими ракетними комплексами з окупованого суходолу", - повідомили в ОК "Південь".

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 25 червня ліквідували близько 34 700 російських військових, 170 осіб - лише за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-