російській армії бракує пілотів через великі втрати - Міноборони Британії

російській армії бракує пілотів через великі втрати - Міноборони Британії

Укрінформ
російська армія змушена залучати пілотів у відставці для керування винищувачами через велику кількість загиблих пілотів під час агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

«російські впс намагаються підтримати вторгнення в Україну достатньою кількістю екіпажів, і тому залучають відставний персонал, який зараз працює в групі «Вагнера» для безпосередньої авіаційної підтримки наземних військ», - зазначається у повідомленні.

У Міноборони додали, що це пов’язано з двома факторами: недостатньою кількістю належним чином підготовлених пілотів та бойовими втратами рф.

Читайте також: Українська авіація вразила склад боєприпасів ворога і скупчення бронетехніки

«Під час виконання своїх місій (вже взятий у полон – ред.) російський пілот використовував комерційні GPS-пристрої, а не російське військове навігаційне обладнання. Це вказує на те, що літаки, якими літають «вагнерівці», є застарілими моделями Су-25 і що російські впс не надають «вагнерівцям» сучасне обладнання авіоніки», - зазначили у Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України збили у Донецькій області російський штурмовик Су-25 та взяли в полон пілота. Згодом полонений пілот-найманець із приватної військової компанії «Вагнер» розповів про те, як скидав бомби на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-