Пілот-«вагнерівець» розповів СБУ, як скидав бомби на Україну

Пілот-«вагнерівець» розповів СБУ, як скидав бомби на Україну

Відео
Укрінформ
Полонений пілот-найманець із приватної військової компанії «Вагнер» розповів про те, як скидав бомби на Україну.

Відео допиту російського полоненого пілота виклала в Телеграм Служба безпеки України, передає Укрінформ.

російський пілот намагається виправдовуватись і каже, що йшлося лише про «нанесение ударов по опорным пунктам, скоплениям силы и живой силы противника». Однак, коли побачив на відео результати ударів рф по мирних населених пунктах, самовпевненість загарбника кудись зникла і він «раптово» усвідомив, що це «не правильная, не нужная война».

Загалом пілот робив по 1-2 бойових вильоти в день. Зізнається, що крім нього на російських винищувачах вартістю понад $10 млн літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики зс рф. Найманці отримують за роботу ставку від 200 тис. рублів на місяць і додаткові бонуси.

Основною метою свого перебування в Україні цей пілот вважав «задачу… по оказанию помощи республикам Донбасса», а бойові вильоти – «частными задачами».

Він встиг повоювати лише три дні та був збитий українськими захисниками з ПЗРК «Ігла». Перший бойовий виліт загарбник здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ з’ясувала, що росія відправляє на війну в Україну чоловіків, засуджених до ув’язнення, яких беруть на службу в обмін на свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-