Пішов на війну, щоб не сидіти в тюрмі: полонений з «лнр» розповів, як потрапив в армію рф

Пішов на війну, щоб не сидіти в тюрмі: полонений з «лнр» розповів, як потрапив в армію рф

Відео
Укрінформ
росія відправляє на війну в Україну чоловіків, засуджених до ув’язнення, яких беруть на службу в обмін на свободу.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє в Телеграмі.

На сьогодні СБУ бере свідчення в полоненого з "лнр", який пішов воювати проти України, аби не сидіти в тюрмі за крадіжку.

Свого часу чоловік був тричі засудженим до ув’язнення: двічі – за пограбування, один раз – за тяжкі тілесні ушкодження. Коли у 2021 році він знову вчинив правопорушення, то отримав пропозицію: сісти до в’язниці вчетверте чи підписати контракт на службу в бойовиків. Так у липні того ж року злочинець став до лав "народної міліції лнр".

Читайте також: Ворог не має особливих проривів у Сєвєродонецьку, намагається наблизитися до Харкова - Денисенко

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну бойовика відправили на фронт, однак більшість часу він провів під вартою в комендатурі, оскільки був спійманий на пияцтві.

Наприкінці травня загарбники мобілізували всі "резерви", щоб захопити місто Сєвєродонецьк Луганської області, тож і цього бойовика звільнили з-під варти.

Уже за три дні боїв чоловік здався в полон Збройним силам України. "Это не наша война, продолжать ее нет смысла", – заявив полонений.

Як повідомляв Укрінформ, за даними СБУ, рекрутингові компанії російської федерації шукають "добровольців" на передову, обіцяючи їм непогану зарплату на "відновленні" захоплених територій на сході України, зокрема на розбиранні завалів чи вантаженні гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-