Найближчими тижнями наступальні операції рф на Донбасі призупиняться – ISW

Найближчими тижнями наступальні операції рф на Донбасі призупиняться – ISW

Укрінформ
У найближчі тижні наступальні операції російських військ, імовірно, призупиняться, незалежно від того, чи захоплять вони район Сєвєродонецька – Лисичанська.

Про це ідеться в оцінці ситуації на сході України американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 червня, передає Укрінформ.

Це, судячи з усього, дасть українським силам можливість розпочати «обережні контрнаступи», ідеться у висновках ISW.

«Ідеологічна зацикленість Кремля на захопленні Сєвєродонецька, як і облога «Азовсталі», очевидно, остаточної підірве можливості росії у просуванні в Україні», - вважають експерти інституту.

Читайте також: росіяни спрямували усі резерви на штурм Сєвєродонецька – Гайдай

За їхніми оцінками, втрата Сєвєродонецька – це тимчасова втрата території для України, але битва за місто не буде вирішальною перемогою росії.

Зазначається що за останні кілька днів російські сили досягли значних успіхів у районі Сєвєродонецька – Лисичанська. Водночас українські війська переважно досягли своєї мети, уповільнивши й вимотавши російську армію.

Читайте також: ЗСУ відбили наступ біля Лисичанська, ворог зазнав втрат

ЗСУ упродовж декількох тижнів вдавалося втягувати в цей район значну кількість особового складу, зброї та техніки збройних сил рф, що знижувало загальні можливості російських сил, не давало їм змоги зосередитися на більш вигідних напрямках наступу.

Як повідомляв Укрінформ, на Сєвєродонецькому напрямку росіяни захопили населені пункти Лоскутівка та Рай-Олександрівка. Ворог веде штурмові дії для встановлення контролю над Сиротиним та здійснює підготову до форсування річки Сіверський Донець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-