На півдні ЗСУ знищили 20 загарбників і збили дві ракети, які атакували Одещину

На півдні ЗСУ знищили 20 загарбників і збили дві ракети, які атакували Одещину

Укрінформ
Упродовж минулої доби українські захисники ліквідували 20 російських загарбників, знищили кілька одиниць військової техніки та два склади з боєприпасами.

Про це повідомляє у Фейсбуку оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Ситуація в операційній зоні на Миколаївсько-Херсонському напрямку складна, але контрольована. Противник продовжує ведення бойових дій у контрбатарейній тактиці на рубежах оборони. Гелікоптером нанесено удар по наших позиціях, але під нашим вогнем у відповідь Ка-52 хутко ретирувався», - йдеться в повідомленні.

Протягом доби ворог здійснив три ракетні удари по південних регіонах. Масованого удару семи ракет типу «Онікс» зазнав Миколаїв. Уражено виробничу та соціальну інфраструктуру міста. Внаслідок влучань в кількох районах обласного центру виникли пожежі. Горіла суха трава та ємності із соняшниковою олією. Масштабну пожежу на площі понад 300 кв. м ліквідовано. За уточненими даними загинула одна та поранені дві цивільні особи.

Читайте також: На Миколаївщині через ворожі обстріли згоріли 82 гектари пшениці, ангар та насосна станція

Окрім того, ворог двічі атакував Одещину. Обидві ракети знищено над морем підрозділами протиповітряної оборони.

Триває військова операція з ураження сил та засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1».

Загалом за добу знищено 20 російських загарбників, безповоротно виведено з ладу самохідну гаубицю «Мста-С», 23 мм зенітну установку, тягач, чотири одиниці автомобільної техніки, а також два склади боєприпасів на Херсонщині. Остаточні ворожі втрати дорозвідуються.

Читайте також: Військова операція на Зміїному триватиме до повного звільнення острова - Буданов

«Корабельне угруповання ворожого флоту наразі складає п'ять ракетних та три великі десантні кораблі. Посилення шторму змусило провести певну рокировку сил, але суті завдання і сили загрози це не міняє. Також підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя», - додали в ОК «Південь».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-