Вояків рф та техніку перекидають з Маріуполя на інші ділянки фронту

Вояків рф та техніку перекидають з Маріуполя на інші ділянки фронту

Укрінформ
У Маріуполі загарбники змінюють тактику контролю пересування: демонтували стаціонарні блокпости, вивозять техніку, виводять на інші ділянки фронту військових.

Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти змінили тактику контролю пересування. Демонтовано стаціонарні блокпости, залишено лише контрольні пункти в районі мостів. При тому частіше використовується контроль мобільними групами, що раптово з’являються в різних районах міста. Зміна тактики пов’язана з виводом більшості військового залишку окупантів з міста на інші ділянки фронту. Банальна нестача ресурсу», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники будують новий «живий щит» з модульних будинків

За його словами, другий день поспіль великі колони техніки залишають Маріуполь та Маріупольський район у напрямку Бердянськ-Пологи.

«Настрої серед окупантів - військових далекі від бравурних заяв пропаганди. Панує небажання продовження участі у війні, особливо серед мешканців Донеччини. Частішають розмови про бажання здатись у полон, особливо після повідомлення про перекидання їх на напрямок боїв у Запоріжжя», - додав радник мера.

Читайте також: У Маріуполі загарбники прослуховують дзвінки з російських сім-карток

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі російські загарбники заборонили мешканцям пересуватися містом без довідки про проходження фільтрації і спеціальної перепустки.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, немає нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-