У Маріуполі загарбники будують новий «живий щит» з модульних будинків

У Маріуполі загарбники будують новий «живий щит» з модульних будинків

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники будують нові фортифікаційні споруди на виїзді у бік Мангуша, прикриваючись "живим щитом" з модульних будинків для населення.

Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти розпочали нове одночасне будівництво фортифікацій та модульних будинків. Знову те ж саме, але тепер у районі приміської автостанції (теж виїзд у бік Мангуша)", - написав Андрющенко.

За його словами, вся лінія оборони росіян у результаті прикрита "живим щитом", створеним з маріупольців, яких селять у ці модульні будинки. Вони знаходяться саме на одній лінії з фортифікаційними спорудами.

Читайте також: У Маріуполі загарбники пропонують компенсацію за зруйноване житло лише для пропаганди — мер

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі російські загарбники збираються звести дешеві багатоквартирні будинки, заселити туди людей, які втратили житло, і зробити їх "живим щитом" для своїх оборонних споруд. Інформація про початок фортифікаційно-будівельних робіт між ринком "Азовський" та будівлею колишнього супермаркету OBI надійшла на початку червня від місцевих мешканців.

Читайте також: Життя людей в Маріуполі звелося до того, аби добути їжу та воду – мер

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, залишається без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та епідеміологічної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-