Міноборони не має підтверджень, що в білорусі проводять мобілізацію

Міноборони не має підтверджень, що в білорусі проводять мобілізацію

Укрінформ
Міністерство оборони України наразі не має підтвердження інформації, що збройні сили республіки білорусь почали проводити мобілізаційні заходи.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав речник МОУ Олександр Мотузяник.

«Стосовно дій білоруської армії… Ми не маємо відомостей, що там проводиться мобілізація. Станом на сьогодні, згідно з оголошеним курсом білоруської влади, там створюється так зване південне оперативне командування, що передбачає збільшення чисельності збройних сил на понад 20 тисяч. У цьому зв’язку там проводиться рекрутингова кампанія. Тобто стосовно мобілізації у мене відомостей немає», - зазначив Мотузяник.

Читайте також: білоруські війська розміщують біля кордону з Україною дерев’яні муляжі танків - Мотузяник

Він також наголосив, що слід розуміти, в яких випадках проводиться мобілізація: "Станом на сьогодні в білорусі воєнний стан, наскільки мені відомо, не оголошений".

Речник МОУ нагадав, що на території білорусі перебуває частина російських військ і розгорнуті тактичні ракетні комплекси типу «Іскандер», тож загроза ракетних ударів звідти зберігається.

Читайте також: Участь армії білорусі в агресії проти України малоймовірна – генерал Павлюк

Водночас українська розвідка вивчає інформацію, яка з’явилась сьогодні, про перекидання росією до білорусі нової партії ракетних установок для ЗРК "С-300" та одного ЗРПК "Панцир", додав Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Олександр Лукашенко заявив на зустрічі з питань територіальної оборони, що кожен регіон білорусі має бути готовим провести мобілізацію в короткий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-