кремлівські ЗМІ створили реальність, в якій Україна має бути знищена - активістка на Радбезі ООН

кремлівські ЗМІ створили реальність, в якій Україна має бути знищена - активістка на Радбезі ООН

Укрінформ
росія цілеспрямовано намагається знищити Україну, при цьому російське суспільство переважно схвалює дії влади.

Про це заявила на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок експертка з інформаційної безпеки Любов Цибульська, яка виступила в режимі відеоконференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«росія хоче знищити Україну, знищити буквально - вбиваючи і ґвалтуючи, але й у більш широкому сенсі: знищити нашу культуру, нашу мову та історію - усе, що формує нашу ідентичність», - зазначила вона.

Читайте також: Мирний договір можливий після поразки росії – Подоляк

Цибульська розповіла, що москва протягом сотень років «демонструє імперські апетити». Історія України - це безперервна боротьба за виживання і незалежність від росії, «не кажучи вже про Голодомор, внаслідок якого було вбито щонайменше 4 млн українців».

За її словами, це саме росія намагається влаштувати зараз, коли «несе голод на нашу землю і шантажує весь світ продовольчою кризою».

російські вчителі забороняють дітям розмовляти українською мовою в тимчасово захоплених містах, українські бібліотеки й музеї знищуються з показною жорстокістю, зазначила Цибульська.

Читайте також: Війна з росією має тривати до визволення всієї України - політолог

Вона розповіла, що українські активісти зверталися до родичів російських військових, аби пояснити їм «весь жах», сподіваючись, що росіяни, побачивши ці звірства, засудять їх .

«Замість цього ми побачили переважно брак будь-якого співчуття - ні до однорічного хлопчика, який був зґвалтований двома російськими солдатами і помер, ні до 16-річної дівчинки, якій росіяни вирвали нігті… Більшість росіян не засудили всі ці воєнні злочини. Вони починають проявляти гордість і схвалення», - додала вона.

Про це також свідчать перехоплені розмови між російськими солдатами і їхніми родичами в росії.

Читайте також: Сила креативності більша за силу ядерної держави: Зеленський звернувся до учасників «Каннських левів»

Цибульська вважає це наслідком послідовної роботи російської пропагандистської машини. «Кремлівські ЗМІ створили альтернативну реальність для мільйонів людей, у якій українці перестали бути людьми й мають бути фізично знищені у величезних масштабах», - зазначила вона, навівши приклади закликів до цього російських пропагандистів та офіційних осіб.

російська пропаганда систематично поширює ненависть, заперечує існування України, української мови та культури. У деяких випадках російські солдати відкрито заявляють про своє насильство щодо цивільних осіб, посилаючись на телепрограми та статті, які вони бачили в російських ЗМІ, додала Цибульська.

«Колоніалізм став менталітетом російського народу. Це мислення, в якому немає місця демократії, правам людини і свободі… Найбільша у світі країна з населенням 140 млн почала сповідувати вкрай шовіністичні, нацистські й расистські переконання», - сказала вона, зазначивши, що нинішня росія – «не авторитарна, а тоталітарна держава, де режим дав зелене світло своїм громадянам бути настільки жорстокими, наскільки це можливо».

Читайте також: росія спричинила в Європі найбільшу міграційну кризу за десятки років - Зеленський

Простих росіян, яких посилають воювати в Україну, перетворили на вбивць і ґвалтівників, а мільйонам інших росіян дозволили вболівати й аплодувати за це, зазначила вона.

Зараз дуже важливо вивчити зв'язок між тим, що російська пропаганда говорила всі ці роки, і жахливими звірствами, вчиненими російською армією в Україні, підкреслила Цибульска.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН розглядає проблему підбурювання до насильства як одну з причин російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-