Мирний договір можливий після поразки росії – Подоляк

Мирний договір можливий після поразки росії – Подоляк

Укрінформ
Мирний договір можливий лише у випадку, коли територіальну цілісність України буде відновлено, і коли росія зазнає неминучої поразки.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв'ю молдавському виданню NewsMaker заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

«У сьогоднішніх умовах мирний договір безперспективний та неможливий. Зупинити сьогодні війну означає повністю відмовитися від повернення своїх людей в Україну. Ніхто не поїде, наприклад, до Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, до будь-яких міст поряд з лінією поділу, бо громадянин України зрозумів: у будь-який момент може початися війна з колишньою інтенсивністю. Росію ніхто не втримає в цьому випадку. Мирний договір можливий лише у випадку, коли територіальну цілісність України буде відновлено, і коли росія зазнає неминучої поразки», - сказав він.

Подоляк додав, що Україна піде на переговори лише з посиленої позиції.

Читайте також: Подоляк: Найважливіше завдання зараз - домогтися паритету зброї

«Переговорний процес – це питання зіткнення позицій. Якщо ти перебуваєш у свідомо слабкій позиції, то в переговорний процес ти зайдеш з тієї ж позиції та отримаєш лише ультимативні вимоги. Посилення нашої позиції можливе, якщо на східному фронті ми отримаємо рівноцінний обсяг зброї, завдамо тактичної поразки росії, і тоді переговорний процес виглядатиме інакше: він буде не ультимативним, хоч і конфліктним, але з позиції українського домінування», - сказав він.

Як повідомлялося, переговорний процес щодо завершення війни між російською федерацією та Україною тривав з кінця лютого.

Читайте також: «Навіть з обмеженими ресурсами відтискаємо ворога» – Подоляк показав ролик з Херсонщини

У травні радник керівника Офісу Президента, член української переговорної делегації Михайло Подоляк заявив, що Україна призупинила переговори із російською федерацією.

Президент України Володимир Зеленський 16 червня заявив, що ці переговори не відбуваються виключно через позицію росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-