«Україна розраховується за зброю експонатами музеїв»: викрили черговий фейк роспропаганди

«Україна розраховується за зброю експонатами музеїв»: викрили черговий фейк роспропаганди

Укрінформ
російська пропаганда поширює новий фейк, що Президент України Володимир Зеленський за поставлену в країну зброю «розраховується із Заходом експонатами музеїв», натомість самі загарбники якраз грабують і знищують українські музейні установи.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ), передає Укрінформ.

«Ось свіжий фейк: «Зеленський розплачується за зброю із Заходом українськими музейними експонатами. Як виявилося, ще на початку цього року у Харкові, Миколаєві, Дніпропетровську та інших містах значну частину експонатів було підготовлено до «евакуації». Цей фейковий меседж ілюструється фотографією картини, яку виносять з музею. Насправді ж цей кадр узятий з репортажу про захист музейних експонатів від російських обстрілів. Адже це саме російські окупанти обстрілюють українські міста та знищують українські музеї. А з деяких ще вивозять експонати, як сталося з картинами Архіпа Куїнджі у Маріуполі», - повідомляють у ХАЦ.

Читайте також: Американські супутники над «вишками Бойка»: ЦПД викрив нові фейки роспропаганди

За спостереженнями організації, у російської пропаганди є кілька тактик, одна з них - звинувачувати Україну та країни-партнери в тому, що роблять самі загарбники.

«Так, рф вивозить та продає українське зерно, а в меседжах пропагандистів звучить, що ніби це «Україна розраховується зерном із Заходом». І подібні приклади є в багатьох сферах», - зазначили в антикорупційному центрі.

Як повідомлялося, 7 травня російські війська вдарили ракетою в Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди в Сковородинівці. Зруйновано будинок поміщиків Ковалівських, зведений у XVIII ст., де розміщувалася експозиція музею.

В Україні зафіксовані вже понад 353 воєнні злочини армії рф проти культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-