Бен Стіллер в Україні хотів побачити масштаби руйнувань і поговорити з людьми - УВКБ ООН

Бен Стіллер в Україні хотів побачити масштаби руйнувань і поговорити з людьми - УВКБ ООН

Укрінформ
Посол доброї волі УВКБ ООН голлівудський актор Бен Стіллер в Україні хотів побачити на власні очі масштаби руйнувань і поговорити з людьми, які через війну були змушені покинути свої домівки і тепер намагаються повернутися до нормального життя.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, передає Укрінформ.

"Ці особисті історії дозволять пану Стіллеру привернути увагу до зростаючої необхідності гуманітарної допомоги Україні, як термінових, так і середньо- і довгострокових потреб переміщеного населення і громад, а також до відповідних програм УВКБ ООН, особливо у сферах захисту, житла та допомоги (грошової або натуральної)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час візиту Стіллер зустрівся із мешканцями Макарова, чиї домівки були зруйновані, а також відвідав центр місцевої громади в Ірпені, який УВКБ ООН допомогло відбудувати у 2014 році, щоб там могли зустрічатися переселенці з Донецької та Луганської областей. Актор також поспілкувався із кількома людьми, які були змушені полишити свої домівки вдруге, коли Ірпінь почали обстрілювати російські загарбники.

Раніше, під час візиту до Польщі цього тижня, Стіллер зустрічався з українськими біженцями. Серед них була жінка, яка виїхала з Харкова із трьома дітьми 2 місяці тому. Родина хоче повернутися в Україну, але район, у якому вони жили, зруйнований унаслідок обстрілів.

Читайте також: До Львова завітав голівудський актор Бен Стіллер

Бен Стіллер став послом доброї волі УВКБ ООН у 2018 році і відтоді є одним з найвпливовіших голосів з питань біженців і внутрішнього переміщення.

Як повідомлялося, голлівудський актор і посол доброї волі УВКБ ООН Бен Стіллер 19 червня прибув до України. Він відвідав Львів, а також визволені населені пункти Київської області.

Він також зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

УВКБ ООН працює в Україні з 1994 року. Після 24 лютого 2022 року організація значно розширила свої гуманітарні програми для підтримки урядових зусиль з реагування на термінові гуманітарні та довгострокові проблеми і потреби постраждалого населення а громад у відновленні. Зокрема, УВКБ ООН допомагає відновлювати пошкоджені домівки, надає правові консультації особам, які втратили документи, психосоціальну підтримку для реабілітації після травм, а також грошову і натуральну допомогу людям, щоб покрити їхні базові потреби, такі як проживання, засоби гігієни та продовольство.

Фото: УВКБ ООН/Ендрю МакКоннелл

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-