роспропаганда маніпулює заявою очільниці британського МЗС щодо повернення України до переговорів

роспропаганда маніпулює заявою очільниці британського МЗС щодо повернення України до переговорів

Укрінформ
російська пропаганда маніпулює заявою очільниці Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трас щодо повернення України до переговорів.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Кремлівські медіа поширюють дезінформацію про те, що очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії наполягає на поверненні України до переговорів із росією та підключенню до переговорного процесу країн Балтії та Польщі.

Читайте також: росія через іноземні медіа просуває свій «мирний» план із 15 пунктів

У ЦПД заявили, що насправді 16 червня Трас заявила про підтримку України Урядом Великої Британії та наголосила, що їхня країна “не може допустити, щоб Україну змусили відмовитись від території”.

Водночас, глава британського МЗС наголосила, що завершення війни відбуватиметься за столом переговорів, і зараз Велика Британія працює над тим, щоб до переговорного процесу були залучені Польща та країни Балтії.

Читайте також: росія використала в Сирії програму дезінформації, аналогічну у війні з Україною

У ЦПД попереджають, що росія продовжує маніпулювати висловлюваннями представників країн-союзників України. У такий спосіб вона намагається сформувати враження, що весь світ закликає Україну здатися шляхом перемовин на вигідних для кремля позиціях.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня ЦПД попередив, що кремлівські засоби масової інформації поширили маніпуляцію, у якій своєрідно процитували слова Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона повідомивши: “у світі з’являється втома від теми України”. Хоча, Прем’єр-міністр заявив: “коли настане втома від українського питання, дуже важливо показати, що ми з ними надовго ... Україна може перемогти і переможе”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-