Денис Прокопенко передав командування полком «Азов» майору Микиті Надточію

Денис Прокопенко передав командування полком «Азов» майору Микиті Надточію

Укрінформ
Командир полку «Азов» Денис Прокопенко передав командування полком майору Микиті Надточію до моменту свого повернення з полону.

Про це на Ютубі розповів в.о. командира полку «Азов», майор Микита Надточій кореспонденту Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Це було просто повідомлення (від Дениса Прокопенко – ред.) в Телеграмі, що «як будеш готовий стати до строю, зв’язуйся з тими-то, тими-то людьми, приїжджаєш і береш командування у свої руки до моменту повернення мене», - розказав Надточій про повідомлення йому від командира «Азову».

Надточій додав, що на момент оборони Маріуполя був командиром другого батальйону окремого загону спеціального призначення «Азов». Він також один із перших військових, евакуйованих із Маріуполя, з меткомбінату «Азовсталь».

«Вивозив 200-тих та 300-тих бійців, хотів завезти їх на територію Азовсталі до шпиталю там. І спрацювала штурмова авіація, ракета впала дуже поруч. Осколки мені потрапили в голову, в ліву руку, в ліву та праву ноги та в живіт», - розказав він про своє поранення.

Надточій нагадав, що був разом з іншими пораненими евакуйований з Азовсталі 21 березня.

«Це до речі була перша спроба евакуації, яка була успішною. Тобто я був серед перших, кого в загалі вивезли повітряним коридором з території Маріуполя. Була вивантажена деяка провізія, яку привезли на Азовсталь і почалась погрузка всіх поранених по черзі - спочатку лежачих, серед яких був і я», - розповів військовий.

Читайте також: Військовим на Азовсталі вже нічим було відбиватися і вони могли загинути без бою – полк «Азов»

Він підкреслив, що прибув в Донецьку область ще у вересні 2014 року у полк «Азов», який завжди був підрозділом, що суто обороняв від країни, яка напала на нашу територію, і ми ніколи «не планували іти на територію росії, і щось захоплювати».

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року.

Понад 80 днів українські військові, серед яких був також полк «Азов» тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу «Азовсталь», яка тривала кілька днів.

Після виведення українських військових з Азовсталі, згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Читайте також: Полонені у Маріуполі загарбники казали, що не знали, куди їдуть, але їх «видали» навігатори

У Центрі стратегічних комунікацій поінформували, що останнім акордом «денацифікації» України рф планує так званий суд над бійцями «Азову».

Наразі питанням звільнення наших бійців займається Головне управління розвідки Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-