Полонені у Маріуполі загарбники казали, що не знали, куди їдуть, але їх «видали» навігатори

Полонені у Маріуполі загарбники казали, що не знали, куди їдуть, але їх «видали» навігатори

Відео
Укрінформ
Полонені у Маріуполі військові з рф говорили, що не знали, куди їдуть, але у їх навігаторах саме це місто було раніше свідомо помічено.

Про це на Ютубі розповів в.о. командира полку «Азов», майор Микита Надточій з позивним «Раз-Два» кореспонденту Радіо Свободи, передає Укрінформ.

«Ми приймали бій саме з угрупованням, яке вийшло з Криму через Херсон, через Мелітополь, через Бердянськ. Ті військовослужбовці російської федерації, які були взяті у полон моїм підрозділом, їх ніхто взагалі навіть пальцем не торкнув. Ми просто взяли цих бійців і передали на вище керівництво. Всі полонені казали, що вони взагалі не знали, куди їдуть. А у всіх головних машинах, які були при наступі, були GPS (супутникова система навігації), була точка поставлена і там було конкретно написано – місто Маріуполь», - розповів Надточій.

Він додав, що на момент оборони Маріуполя був командиром другого батальйону окремого загону спеціального призначення «Азов». Він один із перших військових, евакуйованих із Маріуполя, з меткомбінату «Азовсталь» на гелікоптері через тяжке поранення.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Більше 80 днів українські військові, серед яких був також полк «Азов», тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу «Азовсталь», яка тривала кілька днів.

Читайте також: У Маріуполі загарбники відмежовують військові поселення від жителів через спалах інфекцій

Після виведення українських військових з «Азовсталі», згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

У Центрі стратегічних комунікації поінформували, що останнім акордом "денацифікації" України рф планує так званий суд над бійцями «Азову».

Наразі питанням звільнення наших бійців займається Головне управління розвідки Міноборони.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-