«Мирне» життя на Херсонщині та біди України від зброї США – які фейки розганяє рф

«Мирне» життя на Херсонщині та біди України від зброї США – які фейки розганяє рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав чергову підбірку російських маніпуляцій і фейків станом на ранок 16 червня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

Зокрема, російська преса повідомляє, що до Нової Каховки повертається мирне життя, оскільки «росія допомагає людям, які перебувають у складному становищі». Пропагандисти заявляють, що «близько двох місяців місцеві жителі перебували без зарплат та пенсій, Київ відключив у регіоні мобільний зв’язок та заблокував банківські картки». Однак це дезінформація, наголошують у ЦПД.

Читайте також: роспропаганда поширює наратив про «масові втрати» у ЗСУ

Також речник президента рф дмитро пєсков заявив, що «США продовжують біди України, озброюючи її, і затягують поганий період для українського народу». У ЦПД зазначають, що це маніпуляція.

Крім того, пропагандистські ЗМІ рф повідомили, що у місті Кремінна Луганської області «українські націоналісти залишили після себе випалену землю. Йдучи з міста, бійці ЗСУ спалили склад із гуманітарною допомогою, коли всередині все ще залишалися мирні жителі». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: Територіальні поступки від Столтенберга та наркотики у ЗСУ - ЦПД оприлюднив нові російські фейки

Як повідомляв Укрінформ, російські засоби масової інформації вдалися до чергових маніпуляцій на темі так званих американсько-українських біолабораторій, поширивши фейк про «таємний документ Міністерства оборони України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-