ЗСУ застосовують артилерію набагато професійніше, ніж росіяни - генерал Міллі

ЗСУ застосовують артилерію набагато професійніше, ніж росіяни - генерал Міллі

Укрінформ
Голова об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі високо оцінив рівень опанування українськими артилеристами західної зброї, а також застосування цих навичок у бою проти переважної сили агресора.

Про це Міллі сказав на пресбрифінгу за підсумками третьої зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я скажу так: українська артилерія, навички українських артилерійських підрозділів є дуже-дуже добрими», - підкреслив Міллі.

Він зауважив, що ЗСУ добилися серйозного ефекту на полі бою з використанням гаубиць M777, які надали США разом із союзниками. «І ми очікуємо, що вони українці так само опанують системи HIMARS», - сказав генерал.

За його словами, армія рф хоч і має суттєву перевагу в кількості артилерійських систем, просто завдає масованих ударів по мирних містах. «росіяни вдаються до хаотичного вогню, який не завжди досягає ефекту у військовому плані», - вказав Міллі.

Читайте також: Україна має вистояти у боротьбі з росією, бо веде боротьбу за виживання – генерал Міллі

Американський генерал висловив переконання, що ЗСУ використовують артилерію набагато професійніше: «Українці ведуть бої в дуже ефективний спосіб - як щодо застосування тактики, так і ведення вогню, а також маневрів».

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі в середу відбулася третя зустріч Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн-3». Зустріч зібрала представників оборонних відомств близько 50 країн.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-