росіяни економлять високоточні ракети - стріляють радянськими, які дуже руйнівні

росіяни економлять високоточні ракети - стріляють радянськими, які дуже руйнівні

Укрінформ
Останнім часом зберігається тенденція щодо економії росіянами високоточних дорогих ракет і застосування радянських типів крилатих ракет.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Оскільки противник уникає залітати на територію, контрольовану ЗСУ, то для пуску ракет застосовує свою авіацію дистанційно - з акваторії Чорного моря і з території росії, зокрема з Каспійського моря. Це переважно стратегічні бомбардувальники ТУ-160 і ТУ-95. Вони випускали по нашій території високотехнологічні ракети, які дуже дорогі, коштують мільйони доларів. Так само, як і ракети морського базування класу “Калибр” теж коштують чимало, адже вони (росіяни - ред.) не шкодували нафтодоларів на виробництво ракет. Втім, останнім часом зберігається тенденція щодо економії таких високоточних дорожчих ракет”, - сказав Ігнат.

За його словами, росія частіше почала використовувати менш точні, але не менш руйнівні ракети радянського виробництва.

Читайте також: російська авіація понад два місяці не залітає на територію, контрольовану ЗСУ

“На сьогодні противник усе частіше застосовує радянські типи крилатих ракет, такі як авіаційна ракета Х-59 і Х-22. Остання — одна з найбільш руйнівних ракет противника, маса її бойової частини 900 кілограмів. Вона залишає надзвичайно сильне руйнування, але ця ракета має суттєвий недолік, адже не завжди потрапляє точно в ціль, і, на жаль, дуже часто потрапляє по об’єктах цивільної інфраструктури відповідно з людськими жертвами”, - додав речник Повітряних сил України.

Як повідомлялося, на початку повномасштабної війни довкола України було зосереджено 450 літаків та 250 вертольотів росії, але вже більше двох місяців противник не залітає на територію, контрольовану ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-