Ткаченко оприлюднив ролик про «Азовсталь» і оборонців Маріуполя

Ткаченко оприлюднив ролик про «Азовсталь» і оборонців Маріуполя

Відео
Укрінформ
Маріуполь, який звільнили від російських загарбників 13 червня 2014 року, опинився знову під контролем агресора, але місто буде визволено і ворог за все відповість.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

«Сьогодні День звільнення Маріуполя від російських військ звучить і болить по-новому. 13 червня 2014 року полк «Азов» та інші спецпризначенці звільнили від проросійських бойовиків Маріуполь. Сьогодні місто знову під окупацією наших ворогів. Символом трагічних подій став не лише завод «Азовсталь», а й зруйнований Маріупольський театр, розкрадений Художній музей імені Куінджі», - зазначив Ткаченко.

Читайте також: На руїнах маріупольського Драмтеатру пушилін проводить «екскурсію» губернатору петербурга

Він додав, що Україна все поверне, відбудує, віддасть шану і вічну пам‘ять жертвам.

«Я вірю, що невдовзі ми знов перефарбуємо стелу на в'їзді у синьо-жовтий. А ворог заплатить за кожен знищений сантиметр міста, за кожного вбитого мирного мешканця, за кожного воїна-героя, що до останнього обороняв Маріуполь. І в нас буде ще одна дата звільнення нашого міста-героя», - додав Ткаченко.

Ткаченко також оприлюднив ролик, створений командою Франківського драмтеатру про бійців, які вели оборону Маріуполя із заводу «Азовсталь».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь на сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: EPA/EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-