Британська розвідка: рф бракує точних сучасних ракет – обстрілює Україну радянськими

Британська розвідка: рф бракує точних сучасних ракет – обстрілює Україну радянськими

Укрінформ
Із квітня росія запустила по Україні десятки старих протикорабельних ракет Х-22 «Буря», ймовірно через те, що в рф закінчуються сучасні ракети точнішого ураження.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Зазначається, що москва із квітня використовує радянські крилаті корабельні ракети повітряного базування великої дальності, які проєктувалися для знищення авіаносців, по наземних цілях в Україні через «нестачу точніших сучасних ракет».

Наголошується, що такі ракети вражають наземні цілі «дуже неточно» і тому можуть спричинити значну побічну шкоду та жертви серед цивільного населення.

Читайте також: росія у Чорному морі тримає 40 крилатих ракет

Водночас у британській розвідці зазначили, що українські протиповітряні системи «як і раніше втримують тактичну авіацію рф від обстрілів значної частини країни».

У розвідці також повідомили, що станом на 10 червня російським військам поблизу Сєвєродонецька не вдалося просунутися на південь міста, але «продовжуються інтенсивні вуличні бої, а обидві сторони, ймовірно, зазнали значних втрат».

Читайте також: росіяни знову змінили дату «остаточного захоплення» СєвєродонецькаГайдай

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація за час повномасштабної війни випустила по Україні понад 2600 різних ракет, переважно – по цивільних об’єктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-