ЗСУ обороняють Сєвєродонецьк і укріплюють Лисичанськ – Міноборони

ЗСУ обороняють Сєвєродонецьк і укріплюють Лисичанськ – Міноборони

Укрінформ
Підрозділи Збройних сил України тримають оборону Сєвєродонецька, водночас ворог не полишає намірів форсувати річку Сіверський Донець.

Про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник у телефірі, передає Укрінформ.

«В цілому ситуація контрольована з боку сил оборони ЗСУ, які станом на сьогодні обороняють Сєвєродонецьк і укріплюють місто Лисичанськ, очікуючи можливих штурмових дій з боку противника. Станом на зараз там бойові дії не ведуться. Стосовно «дороги життя» (траса Лисичанськ-Бахмут – ред.), вона, на жаль, прострілюється і не є абсолютно безпечною, але я хочу наголосити, що ЗСУ віднаходять усі можливі шляхи, аби підсилити наші підрозділи», - сказав Мотузяник.

Відповідаючи на запитання щодо можливого форсування загарбниками річки Сіверський Донець, речник МОУ зауважив, що це небезпечна тактична операція, однак ворог не полишає спроб її здійснити.

Читайте також: Тактика ЗСУ полягає у виснаженні російської армії, поки не надійшло достатньо зброї - Подоляк

«Форсування водної перешкоди – це надзвичайно небезпечна тактична операція. Вона становить величезні ризики, оскільки, наступаючи, підрозділи мають залучити відповідну техніку і вони є доволі відкритими для ураження артилерією. Станом на зараз вони (російська армія - ред.) не полишають цих спроб, відшукують слабкі місця в нашій обороні, яка проходить по правому березі річки, шукають артилерійські точки, намагаються їх придушити. ...Форсування водної перешкоди - це дуже непроста операція, але ворог не полишає цих спроб», - сказав Мотузяник.

Читайте також: росіяни формують диверсійні групи з жителів ОРДЛО, які говорять українською - Мотузяник

Як повідомляв Укрінформ, російські війська намагалися встановити повний контроль над Луганською областю до 10 червня, однак, за словами начальника Луганської ОВА Сергія Гайдая, російське командування називає вже нову дату – день росії, що припадає на 12 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-