Херсон буде визволений - Штати в ОБСЄ

Херсон буде визволений - Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Очільник місії США в ОБСЄ Майкл Карпентер висловив переконання, що Україна визволить Херсон, який росія зараз перетворила на "лабораторію жахів".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Карпентер заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, на якому також виступав голова Херсонської облради Олександр Самойленко.

"Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати суверенну, незалежну, демократичну Україну та її територіальну цілісність. Нехай не буде жодних сумнівів: Херсон врешті-решт буде визволений, а його люди відбудують своє яскраве демократичне суспільство", - сказав Карпентер.

Він також висловив переконання, що усі загарбники, причетні до звірств і воєнних злочинів у Херсоні та інших регіонах України, будуть притягнуті до відповідальності.

"Пане голово Самойленко, Сполучені Штати стоять разом із херсонцями в ці темні дні, і ми продовжуватимемо очолювати світ у наданні Україні як зброї, так і гуманітарної допомоги, необхідної для захисту від жахливого нападу росії, - у тому числі через наш історичний Акт про ленд-ліз. З цією метою ми також продовжимо згуртовувати наших союзників і партнерів", - заявив Карпентер.

Читайте також: Голова Херсонської облради розповів в ОБСЄ про російський терор у регіоні

Він додав, що тільки визволення від російського тиранічного режиму принесе мир і свободу хоробрим українським патріотам, які борються за виживання. Американський посол додав, що міжнародне співтовариство також ніколи не визнає нелегітимні спроби рф провести "референдум" чи анексію української Херсонщини, яка, за його словами, стала "кремлівською лабораторією жахів".

Очільник американської місії в ОБСЄ вказав, що Херсон є життєво важливим регіоном для економіки України. І якщо дозволити кремлю досягти своїх цілей на Херсонщині, то "він не тільки матиме стартовий майданчик для подальших атак на території України та її узбережжя Чорного моря, а й зможе повільно задушити економіку України".

Читайте також: Загарбникам удалося перевести на російські програми лише дві з 60 шкіл Херсона - Цимбалюк

"Контроль над Херсоном дає можливість росії перешкоджати Україні експортувати своє зерно і безпосередньо посилює глобальну кризу продовольчої безпеки", - додав Карпентер.

Як повідомляв Укрінформ, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко виступив у четвер на Постійній раді ОБСЄ та поінформував країни-учасниці про тактику терору з боку російських окупантів щодо місцевого населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-