Загарбникам удалося перевести на російські програми лише дві з 60 шкіл Херсона - Цимбалюк

Загарбникам удалося перевести на російські програми лише дві з 60 шкіл Херсона - Цимбалюк

Укрінформ
Лише двоє з 60 директорів шкіл у тимчасово захопленому Херсоні погодилися на вимоги російських загарбників перейти на навчальні програми рф.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"загарбники вимагають від шкіл Херсона перейти на російські навчальні програми. І це відбувається на тлі громадських дискусій у росії про плани стерти самобутність України, скасувати культуру, знищити найактивніших і перевиховати решту. Треба сказати, що, за даними української розвідки, лише двоє з 60 директорів шкіл погодилися на співпрацю", - заявив Цимбалюк.

Він зазначив, що росія відкрито погрожує анексувати Херсонську та Запорізьку області до осені, і з цією метою окупанти використовують свій традиційний сценарій, пов'язаний, зокрема з інформаційною блокадою, примусовою паспортизацією, запровадженням рубльової зони тощо.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники викрали вчителя

При цьому, зустрічаючись із потужним українським опором, російські війська тероризують місцеве населення. У Херсонській області незаконно затримано близько 600 осіб. "Деякі з них зазнають нелюдських умов і катувань. Частину було вивезено в окупований Крим", - додав очільник української місії в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко виступив у четвер на Постійній раді ОБСЄ та поінформував країни-учасниці про тактику терору з боку російських окупантів щодо місцевого населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-