Голова Херсонської облради розповів в ОБСЄ про російський терор у регіоні

Голова Херсонської облради розповів в ОБСЄ про російський терор у регіоні

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко виступив на Постійній раді ОБСЄ та поінформував країни-учасниці про терор, який чинять російські окупанти проти населення області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері Польське головування в ОБСЄ.

"Кожен день російської агресії приносить страждання народу України. Під час сьогоднішнього засідання Постійної ради ми були раді вітати голову Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, який поділився інформацією про тактику терору росії щодо місцевого населення, в тому числі масові викрадення", - йдеться у повідомленні.

Постійний представник Польщі в ОБСЄ Адам Халачинський, який зараз головує на засідання Постійної ради, також подякував голові Херсонської облради за виступ та заявив, що мужність херсонців надихає. "Мужність херсонців, які, незважаючи на терор, відкидають спроби асимілювати їх у так званий "рускій мір", має надихати усіх нас на посилення нашої підтримки України", - заявив він.

Очільник місії Великої Британії в ОБСЄ Ніл Буш указав на те, що у своєму виступі Самойленко розповів про "руйнівні наслідки незаконного нападу росії на Херсон і його населення". "З тяжким серцем ми продовжуємо чути про вбитих і поранених мирних жителів, а також безжально зруйновані колись людні міста", - додав Буш.

Читайте також: росія мінує Херсонщину радянськими боєприпасами 70-річної давності - розвідка

У коментарі кореспонденту Укрінформу голова Херсонської обласної ради вказав на те, що був приємно здивований як запрошенню до виступу на Постійній раді ОБСЄ, так і тому, "як багато уваги ця організація приділяє війні в Україні загалом і питанню окупованої Херсонщини зокрема". За його словами, іноземні дипломати, окрім представників країни-окупанти, з великою увагою слухали виступ: ""Вони дуже уважно слухали, що я казав. Я це помітив також пізніше, коли було обговорення і багато хто з дипломатів цитували сказані мною слова".

"Для мене це дуже приємно, бо під час підготовки я спілкувався з багатьма херсонцями, які знаходяться на окупованих територіях чи були змушені виїхати під тиском окупантів, і головним їх месиджем було – щоб про них не забули. Адже окупант розкручує тезу про те, що, мовляв, ви Україні не потрібні, про вас забули, ви вже є частиною росії тощо. І тому будь-яка інформація про те, що про Херсон говорять і не забули, є дуже важливою для херсонців, особливо для тих, які зараз знаходяться на окупованих територіях", - заявив Самойленко.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники викрали вчителя

Як відомо, Херсонська область тимчасово захоплена загарбниками після масштабного вторгнення військ рф в Україну 24 лютого. На окупованих територіях російські військові здійснюють терор проти місцевого населення, яке не сприймає окупантів.

Загарбники також блокують шляхи евакуації, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На території області у катівнях росіяни тримають близько 600 осіб, викрадених мешканців області також вивозять у Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-