Зеленський: Бажання рф сісти за стіл переговорів не бачимо, бо росіяни ще відчувають силу

Зеленський: Бажання рф сісти за стіл переговорів не бачимо, бо росіяни ще відчувають силу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що російська федерація наразі не демонструє бажання завершити війну дипломатичним шляхом, а не вбивствами, тож її потрібно послаблювати.

Україна ж натомість має ставати сильною, заявив глава держави під час Yale CEO Summit, повідомляє Укрінформ.

«Бажання російської федерації сісти за стіл перемовин і дипломатичним шляхом без вбивств і катувань розв’язати цю війну ми не бачимо. Чому? Тому що вона відчуває ще поки що силу. Як її послабити? Весь світ має це зробити. Ми їх послабляємо дуже просто: ми послабляємо їх армію, воюючи з нею на нашій землі. Ми не воюємо з ними на їх території, тому що ми не терористи, ми – незалежна, справедлива, нормальна держава з дуже нормальними людьми», - сказав Президент.

Зеленський підкреслив, що Україна «потрошку штовхає» росіян назад і продовжуватиме це робити.

Водночас від світу глава держави очікує потужної санкційної політики проти рф. Так, за його словами, уже є рішення про відключення частини російських банків від SWIFT, але потрібно одразу відключати всю банківську систему рф і аналізувати, чи працюють ці санкції.

«Не можна впровадити половину і чекати результат, як ще обійде росія ті чи інші санкції. Треба потужно працювати на повну», - зауважив Зеленський.

Водночас він наголосив, що для припинення російської агресії потрібно зміцнювати Україну, робити нашу державу сильною. На його думку, сильна Україна, зокрема, це країна, яка об’єднана з ЄС, з кожною країною ЄС, об’єднана з цінностями і позиціями США ,Канади, Австралії, а також з країнами Африканського континенту, Азії.

«Ми хочемо з цього вийти, ми хочемо закінчити війну, але не ціною нашої незалежності», - запевнив Президент.

Читайте також: Зеленський закликав іноземні компанії остаточно піти з росії й почати роботу в Україні

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-