росіяни встановлюють прямий контроль над Донеччиною - радник мера Маріуполя

росіяни встановлюють прямий контроль над Донеччиною - радник мера Маріуполя

Укрінформ
Керівництво захопленими районами Донеччини від місцевих колаборантів переходить під прямий контроль росіян, без подальших спроб імітувати "референдум" чи інші "волевиявлення народу".

Про це повідомляє в Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"В окупаційній владі Донецької області ротація. Призначено нового керівника уряду окупантів росіянина Віталія Хоценка. Перший раз пряме призначення з росії в умовно керівні органи влади іншої держави. Але картина не буде повною, якщо не додати, що ротація уряду окупантів відбулась одночасно з візитом першого заступника адміністрації президента росії сергія кірієнка. Який, відповідно, доставив наказ і проконтролював його виконання", - повідомив Андрющенко.

Потім, за його словами, так званий "глава днр" пушилін та кірієнко відвідали Маріуполь. При цьому не було ані супроводження, ані участі місцевих колаборантів.

Читайте також: Мешканці Маріуполя змушені боротися за гуманітарку

За інформацією радника мера, центр периметра безпеки "з максимальною концентрацією поліцаїв та мгб/фсб буде влаштовано в Новоазовську", де вже оселився корпус кадирівців, які контролюють Маріуполь та район.

На думку Андрющенка, це свідчить про те, що всі колаборанти "йдуть в утиль", а влада передається росіянам напряму.

"Ніяких референдумів. Ніяких "гречок". Пряма інтеграція в росію набирає обертів", - підсумував він.

Читайте також: У Маріуполі загарбники змушують учителів записати відео, як діти співають гімн рф

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Херсонської областей запроваджують розрахунки в російських рублях, вимагають від учителів викладати у школах за російськими підручниками, заміняють українські дороговкази тощо.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, псевдореферендум на тимчасово захоплених територіях, зокрема в Херсоні, Маріуполі та інших загарбаних містах, може бути проведений росією 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-