рф залучила американського експерта поширювати наратив про референдум на сході України – ЦПД

рф залучила американського експерта поширювати наратив про референдум на сході України – ЦПД

Укрінформ
кремлівська пропаганда використовує американського військового стратега Едварда Люттвака для поширення наративу про необхідність проведення референдуму в Донецькій та Луганській областях для завершення війни.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

В інтерв’ю німецькій щоденній громадсько-політичній газеті Die Welt 5 червня Люттвак висловив думку, що референдум у Донецькій і Луганській областях є нібито "єдиним варіантом завершення війни".

Зокрема експерт вважає, що "обидві сторони мають виграти у війні", оскільки, на його переконання, "неможливо перемогти росію та неможливо змусити Україну здатися".

Читайте також: росія поширює фейки, що західні країни потерпають від санкцій проти неї - ЦПД

За даними Центру протидії дезінформації, ідею щодо проведення "справжнього референдуму" на частині територій сходу України Люттвак просуває ще з квітня. Однак саме останнє інтерв’ю експерта російська пропаганда використала для продукування десятків новин про те, що "Україна не може відмовити народу у виборі".

Активним просуванням проросійських наративів у західному інформаційному просторі Люттвак займається вже понад п'ять років.

Читайте також: Підпал зерносховищ та озброєння ЗСУ на елеваторах: ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди

У ЦПД зауважили, що сьогодні його заяви про референдум і необхідність "дати путіну невелику перемогу" – це "лише коригування ідеї мирних перемовин між росією та Україною, що була озвучена на форумі в Давосі, але не отримала належної підтримки у світі".

Як повідомляв Укрінформ, кремлівська пропаганда використовує авторський матеріал британського журналіста Ларі Еліота для просування наративу про "перемогу росії в розв’язаній Заходом економічній війні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-