Гайдай: ЗСУ на Луганщині потрібна далекобійна артилерія, а в прямому зіткненні росія програє

Гайдай: ЗСУ на Луганщині потрібна далекобійна артилерія, а в прямому зіткненні росія програє

Відео
Укрінформ
Українським захисникам на Луганщині потрібна далекобійна артилерія, яка зможе відкинути ворожу, а в прямому бойовому зіткненні росія точно програє.

Таку думку висловив у вечірньому зведенні в Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ. 

"Міста вільної Луганщини «прикривають» один одного. Всі населені пункти щодня руйнуються ворожим вогнем, нам потрібна далекобійна артилерія, яка зможе відкинути ворожу, тоді орки не зможуть розстрілювати наші міста, а у прямому бойовому зіткненні - росія точно програє", - зазначив очільник ОВА.

Читайте також: ЗСУ закріпилися на позиціях у Сєвєродонецьку і тримають місто - мер

Він також нагадав, що росіяни щосили намагаються захопити Сєвєродонецьк та «перерізати» трасу Лисичанськ - Бахмут. Обласний центр важко втримувати, але загарбники не контролюють місто, підкреслив Гайдай.

За його словами, під щільними ворожими обстрілами постійно перебуває Лисичанськ, місто обстрілюється виключно важкою зброєю великих калібрів. Гатять умисно по місцях, де можуть переховуватися люди, сказав голова ОВА.

Читайте також: Україна продовжує діалог зі США про отримання далекобійної зброї – Маркарова

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-