Україна продовжує діалог зі США про отримання далекобійної зброї – Маркарова

Україна продовжує діалог зі США про отримання далекобійної зброї – Маркарова

Укрінформ
Українська сторона продовжує переконувати американських партнерів у необхідності забезпечення ЗСУ далекобійними реактивними системами залпового вогню – не для обстрілів російських міст, а для збереження життів наших військових.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова у розмові з журналістами у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна завжди була дуже чіткою у своїх намірах: ми ніколи не нападали на росію, не збиралися нападати, не збираємося й зараз. Як би нам не були огидні ті злочини, які росіяни чинять на території України, як би вони не вбивали, не тортурували, не ґвалтували наших людей і дітей, ми – інші, ніж вони», - прокоментувала посол позицію української сторони щодо застосування зброї, наданої країнами Заходу.

Читайте також: НАТО допоможе Україні досягти найкращого результату у війні з росією - Столтенберг

Вона підкреслила, що Україна не збирається атакувати мирних росіян. Однак, за її словами, Україні потрібна далекобійна зброя, «щоб максимально швидко вигнати цю наволоч із нашої території».

У цьому зв’язку дипломат підкреслила, що Україна дійсно потребує систем залпового вогню із далеким радіусом дії, і робота над цим продовжуватиметься.

«Нам потрібна більша дистанція – не тому, що ми збираємося стріляти по росії, а тому, що ми хочемо, щоб наші військові знаходилися якомога далі від тих орків, і щоб ми зберегли кожне (українське - ред.) життя», - зазначила посол.

Читайте також: Україна має сама вирішувати, як вона хоче досягти миру - Байден

Вона підкреслила, що, на відміну від росіян, українці борються за кожного нашого воїна. «Тому нам потрібна така далекобійна зброя, і ми це пояснюємо нашим партнерам тут», - наголосила дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня адміністрація президента Байдена оголосила про виділення чергового пакету оборонної допомоги Україні на суму $700 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-