Зеленський - про перемогу на полі бою: Для просування нам треба десятикратна перевага над ворогом

Зеленський - про перемогу на полі бою: Для просування нам треба десятикратна перевага над ворогом

Укрінформ
Перемога України у війні має бути досягнута на полі бою, для просування військ потрібна більш як десятикратна перевага над силами ворога. Посилення санкцій сприятиме, аби рф сіла за стіл переговорів без ультиматумів. Жодних домовленостей про припинення вогню не може бути досягнуто без України.

Як повідомляє Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю Financial Times.

«Авжеж, перемога має бути досягнута на полі бою… Для просування підрозділів потрібна більше, ніж 10-кратна перевага над силами ворога. У нас безумовно сильніша мотивація, аніж у росіян, але ми поступаємося у техніці, тому немає можливості для просування. І поки ми її (техніки - ред.) не матимемо, нам буде дуже важко, ми нестимемо більше втрат та страждань. Моїм пріоритетом є люди», - сказав Зеленський та закликав підтримувати Україну зброєю.

За його словами, відкидання російських військ на позиції до 24 лютого означатиме «серйозну тимчасову перемогу» України, але повний суверенітет над її територією залишається кінцевою метою.

Читайте також: Зеленський - про завершення війни: Нас намагаються підштовхнути до невигідного результату

Як зазначив Зеленський, санкції не дуже вплинули на позицію рф, тому лиш їх посилення сприятиме тому, аби росія сіла за стіл переговорів без ультиматумів.

Відповідаючи на питання про заяви «деяких країн» щодо необхідності припинення вогню, Зеленський зауважив, що будь-які домовленості не можуть бути досягнуті без України за столом переговорів, так само як не може йти мови про припинення вогню без визначення умов, а саме - припинення наступу росії.

Читайте також: Зеленський: Маємо бути міцними всередині - тоді буде міцніша допомога ззовні

«Перш за все як ми можемо досягти припинення вогню на території України, не вислухавши позицію нашої країни… Це дуже дивує», - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський готується до нової хвилі звернень та спілкування з політичними та експертними спільнотами світу для того, щоб гарантувати нашій державі підтримку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-