Президент: Якщо залишити Сєвєродонецьк - при поверненні втрати будуть набагато більшими

Президент: Якщо залишити Сєвєродонецьк - при поверненні втрати будуть набагато більшими

Укрінформ
Якщо українські військові залишать Сєвєродонецьк і відійдуть до Лисичанська, то у разі спроби його повернення втрати будуть набагато більшими, ніж під час оборони міста.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів щодо доцільності відходу захисників Сєвєродонецька до Лисичанська, на вигідніші оборонні позиції, передає кореспондент Укрінформу.

"Про Сєвєродонецьк. Ви кажете, чи не краще відійти, тому що там у нас кращі позиції. Ви повинні також знати, що якщо ви відходите на кращі позиції, то вам потім буде дуже дорого повертатися з точки зору вбитих людей, кількості втрат", - заявив глава держави.

Він зауважив, що й зараз Україна втрачає бійців у Сєвєродонецьку, але якщо відійде, а потім вирішить повернути захоплене місто, то втрати будуть набагато більшими.

"Тому від продовження ситуації в Сєвєродонецьку залежатиме, яке рішення буде ухвалено далі... Поки тримають ситуацію", – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Аналітики вважають, що зараз ризики вторгнення з боку білорусі - мінімальні

За його словами, місцевих жителів у Сєвєродонецьку й Лисичанську залишилося дуже мало.

"Що стосується Сєвєродонецька, то 10-15% населення там залишилось. У Лисичанську приблизно така сама ситуація, коли ти їдеш по Лисичанську, відчуття, що там нікого немає... на вулицях немає людей, крім наших військових", - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Збройні сили України утримують контроль у Сєвєродонецьку, бої тривають у східній частині міста.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-