За Україну проти рф воюють 1 500 білорусів – Тихановська

За Україну проти рф воюють 1 500 білорусів – Тихановська

Укрінформ
На боці України у білоруських батальйонах із росією воюють 1,5 тисячі бійців.

Про це заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська, повідомляє "Остров" з посиланням на інтерв'ю Тихановської газеті Corriere della Sera, передає Укрінформ.

За її словами, після початку повномасштабного вторгнення рф багато білорусів захотіли допомогти українцям, і таким чином було сформовано батальйон.

"Наразі це 1,5 тисячі осіб. Насправді, батальйон не один: їх кілька у різних містах, під наглядом ЗСУ", – розповіла Тихановська.

Читайте також: Світ має негайно змусити росію розблокувати експорт українського зерна - Тихановська

Вона додала, що охочих воювати за Україну ще більше.

"Багато хто в білорусі хочуть допомогти Україні й нині проходять навчання в інших країнах. Скільки їх і де вони перебувають, мені не дозволяється говорити. Часто це люди, які потребують навчання. Але певно – кількість білоруських бійців на боці України зростатиме", – наголосила опозиціонерка.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні загинули четверо добровольців із Міжнародного легіону територіальної оборони.

Читайте також: Іноземним журналістам спростили умови перебування в Україні

В Україні створено Міжнародний легіон територіальної оборони у складі іноземців, які хочуть приєднатися до опору російським загарбникам та захисту світової безпеки.

Згідно з відповідним указом, іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, у тому числі до Сил територіальної оборони ЗСУ.

Фото – з сайту: corriere.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-