Загарбники зруйнували або пошкодили в Україні 113 церков - Президент

Загарбники зруйнували або пошкодили в Україні 113 церков - Президент

Укрінформ
Артилерійський удар по Святогірській лаврі має спонукати Українську православну церкву до більш рішучих висновків.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

“За час повномасштабної війни російськими обстрілами зруйновано або пошкоджено 113 церков. Серед них є і старовинні, що пережили другу світову війну, але не вистояли російської окупації. Всіхсвятський скит Святогірської лаври почали відбудовувати у 2001 році. Якраз 10 червня була б чергова річниця початку будівництва. Російські пропагандисти передбачувані і звинувачують українців у підпалі, хоча монахи прекрасно бачили, що це була саме російська артилерія. Усе це має спонукати Українську православну церкву до більш рішучих висновків і більш чіткого засудження кожного з тих, хто потурає агресії”, - сказав Президент.

За його словами, українські дипломати зроблять усе, щоб про цей черговий злочин окупантів дізналися усі в світі.

Зеленський також висловив переконання, що росія, яка свідомо знищує українську культуру та історичну спадщину, не може бути членом ЮНЕСКО і не може залишатися в ООН “нібито нічого не сталося”.

Як повідомляв Укрінформ, Святогірська лавра в Донецькій області у суботу, 4 червня, знову потрапила під ворожий обстріл, загорівся Всіхсвятський скит.

Попередній обстріл Святогірської Свято-Успенської стався 1 червня. Тоді загинули троє ченців.

Читайте також: Стратегічне завдання росіян: Кириленко про руйнування пам'ятки Святогірської лаври

Також 4 травня о 7:45 під час молебню при вході в Лавру сталися два вибухи: одна ракета вибухнула біля берега поряд із храмом, другий вибух стався у повітрі приблизно за сто метрів над Лаврою, при цьому двір посікло дрібними осколками.

Двоє біженців зазнали поранень і були відправлені до шпиталю, а потім до хірургії м. Краматорська; у храмах та корпусах знову вибиті вікна й двері.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-