На півдні ЗСУ знищили 19 загарбників і збили чотири крилаті ракети

На півдні ЗСУ знищили 19 загарбників і збили чотири крилаті ракети

Укрінформ
На Південному напрямку українські захисники протягом доби знищили 19 російських загарбників, склад боєприпасів, а також збили чотири крилаті ракети, запущені з підводного човна.

Про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Не маючи успіху в просуванні по суші, ворог завдав повітряного удару парою гелікоптерів Ка-52 по наших позиціях. Втрат немає. Своєю чергою наші Повітряні сили двома Су-25 атакували скупчення противника під Іванівкою на Херсонщині. Армійською авіацією нанесено ще два удари по скупченню противника в районі Солдатського та Давидова Броду», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ракетно-артилерійськими підрозділами сил оборони в ході виконання вогневих завдань знищено 19 російських загарбників, гаубицю «Мста-Б», три самохідні гармати «Гіацинт-С» та склад боєприпасів, решта втрат уточнюється.

Читайте також: У зоні ООС захисники відбили дев'ять атак, знищили танк і шість бронемашин

У Чорному морі на виконанні бойових завдань перебувають три ворожі ракетні кораблі та підводний човен, а також 5 ВДК. Саме з підводного човна ворог здійснив пуск ракет.

Одну крилату ракету збито над морем на Одещині, ще три - українські підрозділи влучно збили над Миколаївщиною.

За інформацією військових, у деяких громадах Херсонщини відновили мобільний зв’язок і інтернет українських операторів. Також мобільний зв'язок частково є на деокупованих територіях області: у Кочубеївській і Нововоронцовській громадах.

Читайте також: Повітряні Сили за добу знищили понад 20 одиниць ворожої бронетехніки

«Окупанти побоюються того опору, який наростає серед місцевого населення Херсонської області. Місцеві мешканці продовжують чинити спротив. Щодня в обласному центрі з'являються прапори, мотиваційні написи і «посилання» для окупантів, поширюються листівки. Керівництво окупаційної влади пересувається з великою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах. Мають острах за своє життя. Тож в район Херсона підтягнули до 4 самохідних гармат великої потужності типу «Піон», - зазначають в ОК «Південь».

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, продовживши військову агресію, що триває з 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-