росія обстрілює Україну з акваторії Чорного моря та з дальніх бомбардувальників - Міноборони

росія обстрілює Україну з акваторії Чорного моря та з дальніх бомбардувальників - Міноборони

Укрінформ
Ворог продовжує завдавати ракетні удари з акваторії Чорного моря та дальніх бомбардувальників з метою руйнування цивільної та військової інфраструктури.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Продовжуються ворожі ракетні удари по всій території України з метою руйнування цивільної, військової інфраструктури та зниження нашого бойового потенціалу. Зокрема, з акваторії Чорного моря малий ракетний корабель здійснив пуски щонайменше шести крилатих ракет морського базування “Калібр”, а російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 випустили не менше 10 ракет типу Х-22 по об’єктах на території Київської, Львівської та Миколаївської областей”, - сказав Мотузяник.

Читайте також: росія розмістила у Чорному морі два кораблі з ракетами «Калібр»

Він зазначив, що у Чорноморській та Азовській операційних зонах російські військові кораблі продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

“Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії КРМБ типу “Калібр” із сумарним залпом – до 16 ракет”, - додав речник МОУ

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-