На Дніпро-Бузькому лимані ЗСУ знищили два десантних катери окупантів – ОК «Південь»

На Дніпро-Бузькому лимані ЗСУ знищили два десантних катери окупантів – ОК «Південь»

Укрінформ
1 червня на Дніпро-Бузькому лимані знищено два швидкісні десантні катери російських окупантів.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

Як зазначається, катери росіян було знищено ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ. За інформацією командування, російські окупанти сховали в Дніпро-Бузькому лимані два швидкісні десантні катери, які перебували в готовності до диверсійно-розвідувальних дій.

«Тим часом в Чорному морі кількість кораблів, що погрожують ракетними ударами зросла до трьох, десантних – не спостерігається. Рашисти відтягнули два підбитих «потопельника» з числа «Рапторів» від Зміїного до пункту базування в Севастополі із залишками надії їх реанімувати», – додають в ОК «Південь».

Читайте також: ВМС знищили ще одну російську морську міну поблизу узбережжя Одещини

Загалом на південному напрямку фронту Збройні сили України у середу ліквідували 21 окупанта. Також знищено одну зенітну та одну самохідну артилерійську установку, чотири танки Т-72, чотири одиниці броньованої техніки, три одиниці автомобільної техніки, три безпілотники та три польові пункти боєприпасів.

Читайте також: російські війська на півдні України викрадають людей, перевдягнувшись в однострій ЗСУ

При цьому відсутність сил росіяни намагаються компенсувати авіа- та артобстрілами, оскільки на південних рубежах окупаційні війська мають проблеми з поповненням сил для створення нових ударних угруповань, кажуть в ОК «Південь».

«Парою ворожих гелікоптерів Мі-8 атаковані наші позиції. Без втрат. А ось безпілотні розвідники, що збирали інформацію з неба над Миколаївщиною, відзвітувати не встигли, оскільки були влучно збиті нашими зенітно-ракетними підрозділами. – йдеться у повідомленні командування. – Знов важкою ствольною артилерією типу «Піон» та реактивною системою залпового вогню «Ураган» був обстріляний Миколаїв. По житлових кварталах хаотично гатили 203-мм снаряди, а касетні – трощили промислову інфраструктуру. Одна людина загинула, щонайменше троє отримали поранення».

Читайте також: Мер Миколаєва показав наслідки учорашнього обстрілу міста росіянами

Також залишається актуальною загроза ракетних ударів і з моря, і з повітря, і з тимчасово окупованої території.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-