росія проводить навчання стратегічних ядерних сил - задіяла комплекси «Ярс»

росія проводить навчання стратегічних ядерних сил - задіяла комплекси «Ярс»

Укрінформ
На тлі повномасштабної війни росії проти України міноборони рф заявило про проведення навчань ядерних сил в Іванівській області.

Про це повідомляється на сайті відомства, повідомляє Укрінформ.

"В Іванівській області автономні пускові установки рухомого ґрунтового ракетного комплексу "Ярс" Тейковського з'єднання РВСП (Ракетних військ стратегічного призначення - ред.) здійснюють інтенсивні маневрені дії на маршрутах бойового патрулювання в рамках навчань", - йдеться у повідомленні.

За інформацією міноборони, до навчань залучено близько тисячі військовослужбовців, задіяно понад 100 одиниць техніки. «Стратегічні ракетники відпрацьовують питання виведення ракетних комплексів на польові позиції, здійснення маршів до 100 км, розосередження агрегатів зі зміною польових позицій, їхнього інженерного обладнання, організації маскування та бойової охорони», - заявляють у російському відомстві.

Читайте також: Подоляк застерігає світ у випадку умиротворення «гопника з ядерною валізкою»

РВСП є основним компонентом російських стратегічних ядерних сил і призначені для ядерного стримування можливої ​​агресії. Їхню основу складають комплекси "Ярс", здатні вражати цілі на дальності до 11 тисяч кілометрів. Вони оснащені головною частиною, що розділяється, з маневровими блоками індивідуального наведення.

Читайте також: Світові політики готуються до можливості застосування рф тактичної ядерної зброї - Зеленський

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-