Справа проросійського пропагандиста у Тернополі пішла до суду

Справа проросійського пропагандиста у Тернополі пішла до суду

Укрінформ
Проросійський пропагандист із Тернополя постане перед судом.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Управління СБУ в Тернопільській області.

«Слідчі завершили досудове розслідування щодо мешканця обласного центру, який закликав користувачів соціальних мереж підтримати воєнні дії окупантів. Встановлено, що 62 - річний тернополянин у своїх публічних дописах відкрито підтримував збройну агресію рф та активно поширював матеріали проросійської пропаганди. Також він виправдовував військові дії агресора і закликав до ведення агресивної війни проти України», - зазначили у СБУ.

Також там додали, що злочинні заклики до збройного нападу на Україну зловмисник розповсюджував у мережі Інтернет, керуючись особистими ідеологічними та політичними мотивами.

Читайте також: Експоліцейському-зраднику оголосили підозру за катування цивільних під Харковом

Інтернет-агітатор обвинувачується за ст. 436 (Пропаганда війни) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальними актами слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їх направлення до суду.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: СБУ з початку російського вторгнення викрила понад 5 тисяч колаборантів

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-