Венедіктова обговорила з президентом Євроюсту координацію розслідування злочинів рф в Україні

Венедіктова обговорила з президентом Євроюсту координацію розслідування злочинів рф в Україні

Укрінформ
Генпрокурорка Ірина Венедіктова обговорила з президентом Євроюсту Ладіславом Хамраном координацію дій Спільної слідчої групи (JIT) щодо злочинів рф в Україні.

Про це вона поінформувала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Обговорили з президентом Євроюсту Ладіславом Хамраном координацію нашої тепер найбільшої Спільної слідчої групи щодо злочинів рф в Україні. Надважливе питання - обмін інформацією і доказами та їх безпечне зберігання", - поінформувала генпрокурорка.

За її словами, необхідно напрацювати ефективну і сучасну модель операційної взаємодії, щоб розширення Спільної слідчої групи якнайшвидше дало результати.

"Представники України, Литви, Польщі, Естонії, Латвії та Словаччини звірили стратегії в Гаазі та готові до продуктивної роботи", - уточнила вона.

Читайте також: В Україні зареєстрували близько 15 тисяч воєнних злочинів росіян - Венедіктова

Як повідомлялося, Венедіктова обговорила з єврокомісаром з питань юстиції Дідьє Рейндерсом посилення експертної підтримки розслідування звірств рф в Україні.

Спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів рф, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилася до шести країн. На засіданні, що відбулось в Євроюсті, було підписано угоду про приєднання до JIT Естонії, Латвії та Словаччини.

Фото: Ірина Венедіктова, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-