До слідчої групи у Литві, яка розслідує злочини в Україні, входить 40 прокурорів та слідчих

До слідчої групи у Литві, яка розслідує злочини в Україні, входить 40 прокурорів та слідчих

Ексклюзив
Укрінформ
Слідча група у Литві, яка розслідує злочини в Україні та працює з потерпілими, складається з 20 прокурорів та 20 слідчих.

Про це генеральний прокурор Литовської Республіки Ніда Грунскєнє сказала в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Ми маємо слідчу групу. У ній 40 осіб. Група у нас складається з 20 прокурорів та 20 слідчих. Наша група працює з потерпілими та свідками з України. У Литві ми опитуємо лише тих українців, які приїхали до нас. У Литві близько 55 тисяч біженців з України. Це переважно жінки та діти”, - розповіла Грунскєнє.

Вона наголосила, що група активно працює - є українці, які вже дали важливі свідчення.

Генпрокурор додала, що дуже важливо зібрати якомога більше доказів, опитати якнайбільше людей, знайти всіх потерпілих та свідків, щоб усі винні в тому, що відбувається в Україні були покарані.

Читайте також: В Україні зареєстрували близько 15 тисяч воєнних злочинів росіян - Венедіктова

“Ми намагаємось зробити усе можливе і ми хочемо лише одного, щоб скоріше закінчилася війна і всі винні були покарані”, - підкреслила генпрокурор.

До спільної слідчої групи щодо розслідування злочинів рф, повідомила вона, також приєднались Латвія, Естонія та Словакія. Раніше, у квітні, Офіс прокурора МКС приєднався до спільної групи України, Литви та Польщі. Варто зазначити, що вперше в історії до спільної слідчої групи долучився Офіс прокурора МКС.

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі відбулася спільна пресконференція прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана та генпрокурора України Ірини Венедіктової. Участь у пресконференції також взяли генеральний прокурор Литовської Республіки Ніда Грунскєнє, національний прокурор Даріуш Барський та президент Агентства Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції (Євроюсту) Ладіслав Хамрана.

Євроюст організовував пресконференцію разом з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) після координаційної зустрічі спільної слідчої групи щодо розслідування ймовірних міжнародних злочинів, скоєних в Україні.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-