Данілов: Лише бій може показати, чи зможемо стримати можливу атаку з білорусі

Данілов: Лише бій може показати, чи зможемо стримати можливу атаку з білорусі

Укрінформ
Українська влада розуміє рівень загрози, яка існує з боку сусідньої республіки білорусь.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

“Ми розуміємо, що відбувається на території білорусі, ми слідкуємо за заявами, які робить Лукашенко, ми усвідомлюємо загрозу, яка може існувати з цього боку. На жаль, там, окрім цього рішення, вже розташовані російські «Іскандери», і рівень загрози з того боку нам зрозумілий”, - сказав він, коментуючи створення у білорусі нового оперативного командування “південне”.

Читайте також: У білорусі за два дні до війни запевняли, що нападу з їхнього боку на Україну не буде – Данілов

На запитання, чи зможемо ми тримати оборону на білоруському напрямку, Данілов сказав: ”Це залежить від нашого війська, від багатьох факторів...

Перед війною було багато нарад у Президента з військовими, і на питання Володимира Олександровича, чи зможемо ми утриматися, генерал Залужний відповів доволі чітко, що тільки бій це може показати. Так само, відповідаючи на ваше питання, я можу сказати: тільки бій може показати підготовку наших Збройних Сил”.

Читайте також: Україна потребує військових літаків - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-