До суду скерували першу справу про зґвалтування під час війни – Венедіктова

До суду скерували першу справу про зґвалтування під час війни – Венедіктова

Укрінформ
Правоохоронці скерували до суду першу справу щодо зґвалтування під час війни російським військовослужбовцем.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова - військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії зс рф", - поінформувала вона.

За словами Венедіктової, Київська обласна прокуратура та СБУ в рамках розслідування цього воєнного злочину встановили, що у березні під час захоплення Броварського району російський військовий увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря.

«П‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч», - нагадала генпрокурор.

Читайте також: Сексуальні злочини військових рф є геноцидом українського народу

При цьому вона зазначила, що навіть попри те, що обвинувачений наразі не у руках українських правоохоронців, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом.

Як повідомлялося, 22 березня Венедіктова заявила, що правоохоронці оголосили першу підозру щодо зґвалтування української жінки загарбником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-