В Україні оголосили першу підозру російському військовому за зґвалтування – Венедіктова

В Україні оголосили першу підозру російському військовому за зґвалтування – Венедіктова

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що українські правоохоронці оголосили першу підозру у зґвалтуванні жінки російським загарбником.

Про це вона повідомила в телеефірі, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у нас була перша підозра, і це для нас дуже важливо, щодо сексуальних злочинів, щодо зґвалтування окупантами української жінки», - сказала Венедіктова.

Вона зазначила, що така категорія злочинів – це приватне звинувачення, і дуже важливо, щоб були заяви від потерпілих: «І там, де це відбувається, – то на цій території перебуває ворог. Тому нам дуже важливо фіксувати і потім притягати до відповідальності цих негідників». 

У Фейсбуці Генеральний прокурор уточнила, що йдеться про зґвалтування жінки на Київщині. За її даними, в одному із сіл Броварського району загарбник вдерся до приватного будинку та застрелив господаря.

"Після цього п‘яний окупант разом зі своїм співслужбовцем неодноразово ґвалтував дружину вбитого мирного мешканця, при цьому погрожуючи їй насильством та зброєю. Навіть погрожував її малолітній дитині, яка була разом з потерпілою", - наголосила Венедіктова.

Наразі військовослужбовцю рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Його оголошено в розшук та до суду подано клопотання про затримання. 

Як повідомлялось, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-