ЦПД викрив маніпуляції путіна у розмові з Макроном і Шольцом

ЦПД викрив маніпуляції путіна у розмові з Макроном і Шольцом

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив чергову добірку дезінформації, фейків та маніпуляцій, які ворог розповсюджував упродовж 28 травня.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

Так, посол рф у США Антонов заявив, що «постачання реактивних систем залпового вогню Україні може ескалувати конфлікт, оскільки є ризик, що такі засоби розмістять поблизу російських кордонів, і в українців з’явиться можливість завдавати ударів по російських містах». Це є маніпуляцією, зазначили в ЦПД.

Крім того, маніпулятивною є інформація російського президента володимира путіна, яку він виголосив Еммануелю Макрону та Олафу Шольцу, що труднощі з постачанням продовольства – це наслідок хибної політики Заходу та антиросійських санкцій. «Напруженість на продовольчому ринку може вирішити постачання із рф, але для цього, звичайно, потрібно скасувати санкції».

Читайте також: ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції роспропаганди

У Центрі протидії дезінформації також повідомили про дезінформацію, яку тиражують пропагандистські телеканали ворога. Так, в ЗМІ рф повідомили, що «в Україні американські біотехнологи та фармацевти активно відновлювали штам натуральної віспи. При цьому, американські інструктори навчали українських спеціалістів екстреному реагуванню на спалахи натуральної віспи».

Як повідомляв Укрінформ, роспропаганда у соцмережах поширювала фейк про начебто українське походження президента Польщі Анджея Дуди. У фейку стверджується, що президент Польщі є онуком українського націоналіста та командира Української повстанської армії, який воював з поляками та брав участь у подіях на Волині в 1943 році, Михайла Дуди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-