ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції роспропаганди

ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони оприлюднив добірку дезінформації, фейків і маніпуляцій, які кремлівська пропаганда спродукувала 27 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, у брянських ЗМІ поширюють дезінформацію про ядерний удар, якого нібито готувалася завдати Україна. При цьому наголошують, що якби росія не розпочала війну проти України, то Київ “застосував би “брудні” бомби для зараження радіацією Бєлгорода, Брянська, Ростова-на-Дону та Сімферополя”. У такий спосіб російські ЗМІ виправдовують початок агресивної війни, наголошують у ЦПД.

Тим часом у Маріуполі у точках видачі гуманітарної допомоги загарбники розповсюджують газети з фейковими публікаціями з тезою: “Маріуполь взяли без руйнувань та загибелі мирних мешканців”.

Читайте також: Турботлива росія із «залізним» імунітетом від мавпячої віспи - ЦПД викрив чергові фейки рф

Водночас міністерство оборони рф поширює дезінформацію, звинувачуючи нібито у причетності до спалаху мавпячої віспи у всьому світі США: “захворювання було завезене з Нігерії, де розміщені чотири американські біолабораторії. Водночас, з ними були пов’язані і лабораторії в Україні”.

Як повідомляв Укрінформ, кремль через італійського генерала Леонардо Трикаріко вдається до ядерного шантажу світу та закликів України до перемовин з росією і капітуляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-