У Пентагоні пояснили, чому військам рф удалося просунутися на деяких ділянках

У Пентагоні пояснили, чому військам рф удалося просунутися на деяких ділянках

Укрінформ
Певне просування російських військ на сході України пов’язане з тим, що масований наступ зосереджений на меншому відтинку фронту, проте ЗСУ не дають ворогові досягати значних успіхів.

Так пояснив розвиток ситуації речник Пентагону США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«путін насправді не досяг жодної стратегічної мети, і зараз він зосередив (наступ – ред.) на значно меншій частині країни, тож це дало змогу здобути успіхи в окремих боях», - сказав речник оборонного відомства США.

Він зазначив, що на сході України точаться жорсткі й запеклі бої, а ситуація змінюється дуже динамічно щодня. І додав, що ЗСУ не дають росіянам досягати значних успіхів.

Читайте також: На сході та півдні України жодна зі сторін не досягла значного прогресу – Пентагон

Водночас, як підкреслив Кірбі, основна увага американської сторони зосереджується на тому, щоб українські сили здобули перемогу на полі бою. За його словами, США перебувають у постійному контакті з українською стороною, а також із союзниками й партнерами, з метою забезпечення ЗСУ всім необхідним.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю російські загарбники поновили наступ на Слов’янському напрямку та продовжують обстріли позицій Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-