Українські прикордонники продовжують зміцнювати оборонні рубежі - Єнін

Українські прикордонники продовжують зміцнювати оборонні рубежі - Єнін

Укрінформ
Учасники сил безпеки і оборони України зміцнюють оборонні рубежі держави, наші кордони перебувають під щільною опікою українських захисників.

Про це у телеефірі заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання щодо ймовірних загроз з боку білорусі, Єнін заявив, що українські правоохоронці звернули увагу на заяви олександра лукашенка про створення оперативного командування поблизу українського кордону, що пролунали через кілька днів після його зустрічі з президентом рф путіним.

«Ми були до цього готові і відповідно до тих директив, які були визначені військовим командуванням, наші прикордонники й інші складові сектору безпеки і оборони продовжують зміцнювати наші оборонні рубежі. Кордон наразі перебуває під нашою щільною опікою», - сказав заступник глави МВС.

Він зазначив, що у МВС рекомендують громадянам критично ставитися до інформації, яка поширюється на відверто проросійських Телеграм-каналах з посиланням чи на військове командування, чи на джерела у правоохоронних органах.

«Але навіть у разі якихось окремих провокацій уздовж українсько-білоруського чи українсько-російського кордону на його північній ділянці ми готові дати гідну відсіч», - заявив Єнін.

Для цього, за його словами, у МВС впродовж останніх місяців активно налагоджували систему опорних пунктів, зводили інженерно-технічні споруди, завдяки чому, безумовно, підвищено стан бойової готовності поліцейських і прикордонних підрозділів.

«Ледь не щодня ми отримуємо інформацію про те, що та чи інша ДРГ намагалася влаштувати провокації – чи то на території Харківської області, чи то на Сумщині. І кожного разу диверсанти отримують гідну відповідь і з втратами серед бойового складу – відступають», - наголосив він.

Читайте також: Військові разом з поліцією укріплюють північні кордони України - Єнін

Єнін також заявив: «Якщо ми аналізуємо конкретну військово-політичну ситуацію поблизу північних кордонів України, то наразі жодних ознак формування ударних угруповань з боку рф що нашими розвідками, що нашими міжнародними партнерами наразі не спостерігається».

Як повідомляв Укрінформ, олександр лукашенко на нараді у міністерстві оборони заявив, що у збройних силах білорусі потрібно негайно створити Південне оперативне командування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-