ISW: Загарбники готують «третю лінію оборони» на сході України

ISW: Загарбники готують «третю лінію оборони» на сході України

Укрінформ
Попри досягнення незначних успіхів в боях на сході України російські сили діють повільно, втрачають багато сил і переходять до створення третьої лінії оборони.

Про це йдеться в останній доповіді Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«російські війська в окупованих районах південної вісі готують третю лінію оборони, щоб закріпити тривалий контроль над регіоном і підготуватися до відбиття ймовірних майбутніх контрнаступів з боку українських сил»,- зазначається в аналізі.

Читайте також: рф перекидає на південь України сухопутні, повітряні та морські війська з Криму

При цьому зауважується, що упродовж останніх кількох днів російські війська досягли прогресу в запеклих боях на сході України, «хоча українська оборона в цілому залишається ефективною». Зараз росіяни захопили контроль над понад 95% Луганської області та, ймовірно, надалі намагатимуться захопити Сєвєродонецьк ближчими днями.

«російські війська здобули кілька успіхів впродовж минулого тижня, але їхні наступальні операції залишаються повільними. росіяни швидко втрачають сили й намагатимуться компенсувати подальші втрати»,- зазначається в доповіді.

Читайте також: Ворог штурмує Луганщину, обстрілює лінію фронту та південь України - зведення ОВА

При цьому зауважується, що за останню добу російські війська безуспішно намагалися просунутися на південний схід від Ізюма поблизу кордону Харківської та Донецької областей.

Читайте також: На сході та півдні України жодна зі сторін не досягла значного прогресу – Пентагон

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-